Wie ben ik

Mijn naam is Nicole Kutschruiter en samen met mijn man, twee dochters  en onze hond Guus woon ik in Helmond. 

Werken met kinderen is al jarenlang mijn passie en doe ik met veel plezier, geduld, respect en liefde. Ruim 15 jaar ben ik werkzaam geweest op een peuterspeelzaal en in de kinderopvang.  Met name kinderen met een ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden nam ik hier onder mijn hoede. Samen met ze ontdekken, stimuleren, begeleiden en samen plezier maken. De kinderen geven me energie.  

Maar ik wilde méér voor ze betekenen. Na het afronden van de opleiding Kinderpsychologie en  Social Work AD begon het steeds meer te kriebelen om individueel met kinderen aan de slag te gaan. Ik zag dat kinderen, en ook hun ouders, soms uit balans raken. Ik wilde ze hierbij graag helpen. Het individueel begeleiden van kinderen heeft mijn voorkeur omdat het soms net dat stukje extra biedt wat kinderen nodig hebben om in kleine stukjes vooruit te komen. En hoe klein het stapje ook is, het kan een groot verschil maken. Daarom ben ik mijn praktijk en IK! Kindercoaching gestart.  

De kracht zit in het positief coachen. Door samen te kijken naar de kwaliteiten van het kind en deze kwaliteiten te gebruiken om het kind weer in balans te krijgen zet ik de kinderen in hun kracht.